Home > Professionals > Handleiding ouderavond

Handleiding ouderavond

 

Ouders spelen een belangrijke rol in de begeleiding van hun kinderen tot seksueel weerbare volwassenen. Juist in de overgangsfase van kind naar puber, van basisschool naar middelbare school, hebben ouders behoefte aan ondersteuning. Niet omdat de seksuele ontwikkeling van kinderen dan pas begint, maar omdat de puberteit een fase is waarin ouders én kinderen het vaak lastiger vinden om met elkaar over seks te praten. Terwijl pubers wel behoefte hebben aan contact met hun ouders om hun eigen koers te vinden.

 

Rutgers WPF en Soa Aids Nederland hebben een handleiding voor een ouderavond gemaakt voor ouders van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Scholen, GGD’en en ouderverenigingen kunnen met de handleiding, de bijgeleverd films en de powerpointpresentatie ouders begeleiden hoe ze met hun kinderen kunnen communiceren over seksualiteit en weerbaarheid. Ouders krijgen informatie en voorbeelden, op film en van elkaar. Tijdens de ouderavond wordt gebruik gemaakt van materialen uit de campagne Maak seks lekker duidelijk. Deze campagne van Soa Aids Nederland en Rutgers WPF richt zich op de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder jongeren.
 
 
De handleiding is hier als pdf te downloaden en tegen portokosten te bestellen, met USB, via: www.soaaids.nl/bestellen/campagne_maak_seks_lekker_duidelijk
 
 
 
 
 
Voor leerlingen van groep 7 en 8 is er ook een tijdschrift gemaakt: FF serieus. Behalve over liefde en seksuele weerbaarheid, gaat dit ook over gezonde voeding, roken en alcohol. Het is te bestellen via deze link.